Recent Posts

Archive

Tags

No tags yet.

# 1.4

Verjetno se v prvem blogu spodobi, da se predstavim: živijo, sem Maša. :) Ampak, ker je to moj prvi blog v življenju, mi ne zamerite, če še ne vem čisto, kako ga pisati. No, pa gremo.

Svoje prve šiviljske korake sem naredila v nonini šivalnici v času osnovne šole, ko sem si zašila prvo torbico (beri žep) iz jeansa, potem pa sem jih nekaj celo prodala na štantu v Piranu. Med faksom sem šla spet malo v šolo šivanja k noni, ki me je naučila prvih osnov in pravil pri šivanju. Po faksu sem se nekaj časa posvečala prevajanju iz slovaščine v slovenščino (poleg dveh zbirk zgodb, ki smo jih prevajali mladi prevajalci, in nekaj občasnih prevodov, se je na menuju pojavilo tudi Usodno vino – ja, to je bila v originalu slovaška TV-serija Burlivé víno). Ker pa ni ravno velikih povpraševanja po slovaščini, sem se odločila, da poslušam še drugo polovico svojega srca in spet sedem za šivalni stroj. Od prijateljice sem prejela svojo prvo Višnjo, se prijavila na šiviljski tečaj, kjer so pod budnim očesom mentorice Miše začeli nastajati prvi tekstilni izdelki in ko sem zašila svojo prvo pravo torbico, sem vedela, da je to tisto, kar želim početi.

Sicer sem bila že od osnovne šole naprej drugačna od drugih in čeprav se nisem preveč zanimala za modo (ko so bile v devetdesetih moderne hlače na korenček, sem vztrajno nosila hlače na zvonc), sem ure in ure presedela pred omaro in skrbno izbirala kose oblačil, ki jih danes niti v nezavesti ne bi skombinirala (v takih trenutkih sem blazno srečna, da takrat še ni bilo digitalne fotografije in da je le redkokateri moj modni kiks ovekovečen). Sem pa nekaj te drugačnosti ohranila vse do danes. Vsak moj izdelek mora biti drugačen od ostalih (kolikor je to danes sploh še mogoče) in četudi vsi delajo tako, moram jaz delati po svoje (čeprav me to stane veliko preveč časa in energije). Ves čas premlevam, kako bi našla čim boljšo rešitev, kako bi še bolj izpopolnila model, si olajšala izdelavo … no, o ustvarjalnem kaosu v moji glavi bom pisala še kdaj drugič, naj bo to za prvič dovolj.


Mzuzu-logo.png

Mzuzu Design, Maša Senčar, s.p., izdelava in prodaja torbic

TRR: SI56 6100 0002 3590 068  Delavska hranilnica d.d.

Sledi:

  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon