Recent Posts

Archive

Tags

No tags yet.

# 2.3

Čeprav nam vreme za ves naslednji teden napoveduje zelo zimske temperature (hmm, končno?!), lahko vseeno že malo spregovorimo o pomladi in pokukamo v kaj nas bodo modni guruji oblačili letos.

Ob hitrem pregledu ugotovimo, da je zapovedano prav VSE!! Črte, pike, karo, cvetlični vzorci, art print, resice, kavbojke, enobarvni kompleti, živahne in pastelne barve, rdeča, pinki, črna ... Ima pa večina kreacij eno skupno točko, nad katero sama sploh nisem navdušena: 90-a! Aaaaaa!!! Ko gledam svoje grozno grozne fotografije iz otroštva, se tolažim, da devetdeseta pač niso prizanašala nikomur. Iz tistega obdobja je dobra samo glasba, pa še to resno okleščen seznam.

Photo: www.elle.com

Z veseljem bom z Aerosmithi prepevala o svoji novi pink obsesiji, bila de Bourghova Lady in red, si dajala duška z White stripes, se s Hamotom zaljubljala v rožice, šla z Amy Back to black in se s Katarino Malo tlačila v preozke kavbojke, ampak nihče, ampak res nihče me pa ne bo prepričal, da si dam push-up na ramena namesto v modrc in oblečem hlače na korenček!

Sicer pa tudi modni dodatki, kot so torbice, sledijo enakemu utripu: od živobarvnega pathcworka, enobarvnih klasik, do res neverjetnih oblik in fenomenalnih rešitev. In ni ga materiala iz katerega letos ne bi mogla nastati torbica: les, usnje, pletenine, kamen, plastika. Pri Luis Vuittonu prisegajo na klasiko in čiste linije, medtem ko se pri MIU MIU poigravajo s prikupnostjo, živimi barvami in modeli iz 70-ih in 80-ih let prejšnjega stoletja, Chanel stavi na bleščice in plastiko (ki je, mimogrede, zelo moderna tudi na oddelku z oblačili), pri Valentinu imajo radi močne barvne kontraste in pa princip več je več in netov ni nikoli preveč, pri Sacai pa so jim najbolj všeč ogromne tote bags (meni tudi, jeeej). Nadvse zanimivo pa je tudi, da večina modnih hiš zapoveduje, da moramo nositi vsaj dve torbici. Naenkrat. Vseeno kako – najraje obe v eni roki, ali eno čez ramo, drugo v roki, po želji.

Skratka, oblek in dodatkov iz prejšnjih sezon ne mečite stran, nasprotno, še zaželeno je, da potegnete kose iz najtemnejšega kota omare (svoje mame), si na ramo zavihtite čim drznejšo torbico nenavadne oblike, obujete še bolj nenavadne čevlje (ne pozabite, da trendi od vas ne zahtevajo več brezpogojnega ujemanja torbice in čevljev) ali navadne superge in se odpravite čez cesto k sosedi na kavo ;)

Photo 2, 3: www.vouge.co.uk

#mzuzudesign #moda #fashion #springpomlad2018

Mzuzu-logo.png

Mzuzu Design, Maša Senčar, s.p., izdelava in prodaja torbic

TRR: SI56 6100 0002 3590 068  Delavska hranilnica d.d.

Sledi:

  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon